El secret pels matins productius

Durant les últimes setmanes, els matins han passat a ser la meva estona preferida del dia. El moment de reflexionar, passejar, pensar i escoltar el meu podcast preferit que fa que tot el meu dia passi a ser molt més productiu. Tot gràcies al paseíto matutino mindfullness.

20201120-DSCF3871-2.jpg

Paseíto matutino mindfullness

El concepte és molt fàcil. Tan senzill com sortir a caminar cada matí l'estona que em vingui de gust. Sense cap més objectiu que el de passar una estona amb mi mateix. En el meu cas prenc el cafè, em poso el xandall i els auriculars i surto a passejar sense gaire rumb. Un dia són vint minuts, i un altre, quaranta. Sol.

L’objectiu

Com deia, no tinc més objectiu que el de dedicar-me una estona a mi mateix a primera hora del dia. El que jo li dic una quick win de bon matí. D'aquesta manera asseguro que, passi el que passi després, l'estona de reflexió personal no me la treu res ni ningú.

La reflexió personal la considero importantíssima per començar a trobar-li més sentit a la vida i ser més productiu. Aconseguir més coses que realment vols. Aquesta reflexió és temps que inverteixo en analitzar decisions que he pres, reaccions que he tingut, o idees que m’han cridat l’atenció. Amb una visió clara és molt més fàcil trobar la motivació intrínseca i la força de voluntat.

20201120-DSCF3808.jpg

Normalment escolto música tranquil·la en aquesta playlist que m'he creat, que m'ajuda a fer una mica d'introspecció. La meva introspecció vindria a ser una mena de meditació: deixo que la meva ment vagi on vulgui i li dono voltes a tot. És increïble que poc tenia entrenada la ment a això fins fa poc: tenia, i encara tinc, l'hàbit d'entrar a Twitter o Instagram a la mínima que la meva ment s'avorreix.

20201120-DSCF3833.jpg

Amb el paseíto matutino mindfullness, quasi que obligo la meva ment a avorrir-se i no tenir més alternativa que pensar. Com et deia, li dóno voltes a tot, i quasi sempre acaba desembocant en una reflexió sobre què hauria de fer amb la meva vida. Lluny de ser una paranoia, he vist que és una manera brutal de concentrar-me cada matí en què és més important i començar el dia amb una visió clara de què vull que passi.

Altres vegades també em poso algun dels meus podcasts preferits. Acostumen a ser converses que també m'encenen una bombeta, em fan pensar. M'agrada començar el dia aprenent una nova idea.

20201119-DSCF3711.jpg

Trucus

Perquè el paseíto matutino mindfullness sigui útil, he anat aprenent alguns trucs:

1. No mirar xarxes socials.

Per a tenir un matí productiu amb mi mateix és essencial que no tingui inputs sobre la vida dels altres. Evitar la comparació constant i el joc d'egos que és les xarxes socials. Si no tens gaire autocontrol, el més fàcil és desactivar les notificacions o directament deixar el mòbil a casa.

20201119-DSCF3775.jpg

2. Calma.

Fer alguna cosa relativament dinàmica, per exemple sortir a córrer, està molt bé per començar el dia amb energia. Però mata tota possibilitat d'introspecció. El més important per a mi no és el passeig en si, sinó la soledat i tranquil·litat per pensar. Fer-ho caminant és només una manera d'acabar de despertar-me i que em toqui l'aire mentre a la meva ment hi passa de tot.

20201120-DSCF3815.jpg

3. Aprofitar el flow.

Quan torno a casa després d'estar una estona reflexionant, és importantíssim aprofitar aquest estat de flow i apuntar les idees que he tingut, organitzar coses que he rumiat o enviar aquell mail que de cop i volta veig claríssim com l'he d'enviar. Això és de gran ajuda per després tenir clar durant el dia què he de fer i entendre perquè és important.

20201122-DSCF4023.jpg

En fi

Tot aquest rotllo no és per dir-te que sortim tots a caminar ara a les 7 del matí per la Diagonal. Pots fer el que et vingui de gust amb el teu matí. Però que sàpigues que hi ha maneres molt senzilles i molt útils de canviar el teu dia per complet. Tot comença per iniciar el dia de la manera correcta. Aprendre a tenir aquestes quick wins és clau per millorar la productivitat a curt i llarg termini.


De les quick wins i productivitat en parlo més a la newsletter setmanal:


Albert Bermejo